Alma köntösben

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 4-5 db alma
  • fahéj
  • citromlé

Elkészítés

A lisztet, a tojást, a tejet és 10 dkg porcukrot összekeverünk, ízlés szerint citromlevet csorgatunk bele. Az almákat meghámozzuk, a magházát kiszedjük. Lehet karikákra vágni, vagy uborkaszeletelőn lereszelni vékonyra. Majd hozzátesszük az előzőekben kikevert masszához, mely a palacsinta tésztájához hasonló. Forró olajban kanállal adagolva kisütjük, majd a végén a maradék 5 dkg porcukrot, ízlésszerinti fahéjjal összekeverjük és megszórjuk vele a kész finomságunkat.

Megjegyzés

Lehet bele több tejet is tenni, ki ahogy szereti. A tésztájába is tehetünk fahéjat. Gyors, egyszerű finomság. A receptet "Semperger Nikolett (Nagykáta)" aláírással küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.